Skip to content
De verloskundige voor jou

over ons

Wij zijn Daniëlle Philipse en Lavina Frauenfelder, al jaren vriendinnen, verloskundigen en echoscopisten en samen zijn wij The 2 Dutchies©, de verloskundige voor jou!

Samen werken we in onze eigen kleinschalige verloskundigen praktijk in Valkenburg (ZH).  Voor ons bestaat er niets mooiers dan het begeleiden van het grote wonder van het leven. Al onze expertise, ervaring, liefde en aandacht zetten wij graag in, zodat er een nieuw mensje veilig geboren kan worden.

Tijdens ons werk zien wij veel voorbij komen. Als het gaat om de wondgenezing bij kraamvrouwen, dan vinden wij dat er nog veel te winnen hebben!

Ook wij zijn moeder geworden en hebben dus persoonlijk ondervonden wat het is en hoe het voelt om kraamvrouw te zijn.

Wist je dat 90% van alle vrouwen die voor de eerste keer vaginaal bevallen schaafwondjes, ruptuur (scheurtje) of episiotomie (knip) heeft? Meestal geneest het snel en goed, maar dat neemt niet weg dat zelfs het kleinste schaafje pijnlijk is. Er moet toch iets zijn om dat gebied waar net een kindje doorheen gekomen is goed te kunnen verzorgen, niet alleen om de zwelling sneller tegen te gaan en pijn te verminderen, maar ook om ervoor te zorgen dat moeders meer kunnen genieten en sneller mobiel zijn. Tot nu toe maakten wij gebruik van huis/tuin en keukenmiddeltjes, om je perineum (gebied tussen vagina en anus) te verzorgen de eerste dagen na de bevalling.

Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een oplossing.

Na uitgebreid onderzoek doen en vergelijken van producten uit o.a. Duitsland en de VS,  hebben wij de beste oplossing gevonden in Groot-Brittanië. Vanaf 1 juli zijn wij de exclusieve  samenwerking aangegaan met First Days Maternity.

Want wij vinden dat verzorging/verzachting van zwelling en pijn geen overbodige luxe is, maar een must!

Onze missie is alle pas bevallen vrouwen te helpen met ons product!